-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10341 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر شخصي نتواند برخي وسايل ضروري زندگي خود را از درآمد يكسال بخرد و مجبور باشد چند سال پول جمع كند تا آن وسيله را تهيه نمايد، مثلاً براي خريد اتومبيلي كه مورد نياز زندگي است، مجبور است چند سال پس انداز نمايد تا بتواند آن را بخرد، آيا به اين پول خمس تعلق ميگيرد؟

پولي كه از درآمد كسب است و سال بر آن بگذرد بنا به فتواي اكثر فقهاي معاصر خمس دارد. البته آيت الله بهجت ميفرمايند: چيزهايي كه در زندگي به آن احتياج دارد، مانند خانه و اثاثيه و جهيزيه دختر و يا اتومبيلي كه شأن شخص باشد اگر نميتواند يك دفعه آن را تهيه نمايد، ولي مي تواند تدريجاً در طول چند سال آنها را تهيه نمايد، خمس ندارد... حتي اگر پولي را براي تهيه اينها پس انداز نمايد، در صورتي كه با آن پول در يك مرتبه نميشود تمام آن چيز را خريد و در مدت كمي مثلاً دو سال ميتواند آن چيز را بخرد و عرفاً ميگويند محتاج به آن چيز است و پس انداز كردن هم براي خريدن آن چيز باشد، باز خمس ندارد، ولي اگر بخواهد بعد از مدت طولاني مثلاً بعد از بيست سال آن چيز را بخرد، به طوري كه عرفاً نگويند فعلاً به آن محتاج است، پولي كه پس انداز كرده، اگر از يك سال گذشت، خمس دارد.(1) بنابراين بر پايه فتواي آيت الله بهجت، به پولي كه جهت خريد يكي از وسايل ضروري زندگي است كه نميتواند يك مرتبه آن را خريداري كند و در مدت چند سال پس انداز ميشود، خمس تعلق نميگيرد.

پينوشتها:

1 - رساله توضيحالمسائل آيت الله بهجت، ص 265، مسئله 1391 با تلخيص.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.